Denna artikel är en annons

– Vi förvaltar, utvecklar och bygger nytt – alltid med människan i centrum

Castellum verkar över hela landet i ett stort antal dynamiska städer. På några år har bolaget etablerat sig som en av Linköpings stora fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter. – Målet är att fortsätta ta en aktiv roll i Linköpings spännande tillväxtprocess med flera nybyggnadsprojekt, säger Cecilia S Aldén, tf affärsområdeschef för Castellum i Linköping.

Fastighetsbolaget Castellum är i högsta grad delaktiga i utvecklingen av Linköping. Som en av Sverige största kommersiella fastighetsägare planerar bolaget för fortsatt tillväxt i både Linköping och Norrköping, både med nybyggnation och med förvärv av befintliga fastigheter.

Målet med allt vi bygger och förädlar är att erbjuda stadens modernaste kontors­ytor. Det gäller överallt där vi etablerar oss, självklart även här i Linköping, säger Cecilia S Aldén, tf affärsområdeschef för Castellum i Linköping.

Bolaget som verkar över hela landet i ett stort antal dynamiska städer har på några år etablerat sig som en av Linköpings stora fastighetsägare med fokus på kommersiella fastigheter.

– Det är framför allt två områden här i Linköping där vi har koncentrerat vårt fastighets­innehav och där vi primärt vill fortsätta växa. Dels Mjärdevi, där vi bland annat äger och förvaltar Vita huset med Saab Combitech som stor hyresgäst, och dels i city, säger Cecilia S Aldén.

Dessutom har Castellum industrilokaler i Kallersta och Tornby samt en del nya fastigheter i Djurgården. Och det är ingen tvekan om bolagets framtidsplaner.

– Vårt engagemang är långsiktigt. Vi brinner för stadsutveckling och kommer med det vi är bra på – det vill säga fastighetsutveckling – att fortsätta ta en aktiv roll i Linköpings spännande tillväxtprocess med flera nybyggnadsprojekt, säger Cecilia S Aldén, samtidigt som hon betonar att det allra viktigaste för Castellum är att förvalta, utveckla och uppdatera de fastigheter man redan har. Alltid med människan i centrum.

– Samspelet med våra hyresgäster är A och O. De är våra partners och vi vill växa med dem. Då måste man vara lyhörd, fånga behov och hitta flexibla lösningar. Det om något är vår egentliga kärnverksamhet och vårt signum.

Men Castellum har också spännande framtidssatsningar på gång, både med nybyggnation och med förvärv av befintliga fastigheter. Den processen pågår hela tiden, poängterar Cecilia S Aldén.

– Oavsett vilka projekt vi går in i kommer vi att fortsätta ta ett stort ansvar för att tillsammans med kommunen och med våra kunder leda utvecklingen av hållbara och funktionella miljöer i en stad som kanske aldrig mått så här bra som den gör nu.

Castellum – Sveriges minsta stora fastighetsbolag
Våra fastigheter har i dag ett värde på ca 70 miljarder kronor. Vi är en av Sveriges största fastighetsutvecklare, och i ett vidare perspektiv en samhällsbyggare. Men vi är också ett väldigt litet fastighetsbolag – vi finns alldeles runt hörnet där vi förvaltar, förädlar och utvecklar kontor, lager, industrilokaler och butiker. Vad vi än gör är människan i centrum och fastigheten runtom. För så jobbar ett dynamiskt fastighetsbolag, inte främst med fastigheter, utan med människor. Och deras framtid.

Du möter oss i starka tillväxtregioner i Sverige och i Danmark. Vi är inriktade på kommersiella fastigheter och driver vår verksamhet genom 20 affärsområden med ca 400 medarbetare.