Denna artikel är en annons

Välkommen till Linköping City Airport!

Bild 1 av 2
Bild 2 av 2 Camilla Lejon, vd för Linköping City Airport.

Från Linköping City Airport tar man sig smidigt ut över hela världen. Upp till tre gånger dagligen flyger KLM till Amsterdam, sedan är det bara att byta till anslutande flyg som tar dig till slutdestinationen. Under en vecka flyger flygplatsens resenärer till i genomsnitt 150 olika destinationer via Amsterdam. Det är också orsaken till varför man satsar på en flyghubb som Schiphol och inte har flera olika direktlinjer.

– Ändå finns det en del förutfattade meningar om att det skulle vara besvärligt och tidsödande att byta flyg, eller att det skulle vara dyrare att flyga från Linköping.

Ingenting av det här stämmer, säger Camilla Lejon och tar ett tidsmässigt exempel:

– Vi antar att du ska till London och har valt att flyga från Arlanda. Lämnar du Linköping samtidigt så är du framme på Heathrow innan du klivit ombord på planet uppe i Stockholm.

Många resenärer säger att det bästa med att flyga från Linköping är när man kommer hem, man behöver inte sitta i flera timmar på motorvägen eller tåget innan man når hemmet.

– Och att det skulle vara dyrare att ta flyget härifrån till slutdestinationen är också en missuppfattning.

De billigaste biljetterna från Linköping ligger helt i nivå med motsvarade från Arlanda eller Landvetter. För att få tillgång till de billigaste biljetterna behöver man dock vara ute i lite god tid då flygen från Linköping har mycket hög beläggning.

– Mitt i veckorna är det mycket affärsresenärer, men det är fler och fler privatresenärer i alla åldrar som upptäckt hur smidigt det är att ta sig ut i världen via Linköping. Dessutom ligger flygplatsen bara fem minuter från centrum.

Det här är verkligen en flygplats för alla som bor i Linköpingsregionen. Vad man vill ha som resenär är ju att kunna ta sig till sin slutdestination så snabbt som möjligt, och det gör man härifrån.

Servicen anses vara något utöver det vanliga om man får tro KLM:s senaste passagerarundersökning.

När det gäller service och bemötande så ligger Linköpings flygplats i topp bland de över 200 flygplatser runt om i världen som KLM trafikerar.

– Det blir ju en väldigt personlig service här, mycket beroende på att vi är en mindre flygplats, säger Camilla Lejon. Här går det snabbt och smidigt, inga köer. Vi bjuder dessutom alla passagerare på kaffe/te eller varm choklad.

– Dessutom välkomnar vi över 500 utländska resenärer varje vecka. Vi är de första de möter när de kommer till vår region och det sista de ser innan de åker hem.

Vi har en uppskattad business lounge som vi nyligen dubblerat i storlek. Nu börjar vi även boarda direkt från loungen vilket är ganska unikt.

Förutom KLM flyger Czech Airlines direkt till Prag, varje torsdag och söndag, under sommaren vilket har blivit mycket populärt. Under vinterhalv­året har man även skidcharter till Andorra.

Camilla avslutar ”vi är oerhört tacksamma att ett ledande flygbolag som KLM flyger från Linköping varje dag. Med deras fokus på säkerhet, hållbarhet och service,  är det något vi alla ska vara stolta över”.