Denna artikel är en annons

Nya möjligheter till kontorsytor och hyresrätter i ett växande Linköping

Bild 1 av 2 Ett projekt som definitivt kommer att stärka stadskärnan är kvarteret Konsuln vid Stångån, en imponerande kontorsbyggnad alldeles intill Scandic Hotel. Ambitionen är att projektet ska starta vid årsskiftet med beräknad inflyttning tre år senare.
Bild 2 av 2 Christian Claesson, regionchef Öst med ansvar för Lundbergs fastighetsbestånd i Jönköping, Norrköping och Linköping.

Med två stora nybyggnadsprojekt befäster Lundbergs sin position som en av Linköpings största privata fastighetsägare. Därmed även ambitionen att tillsammans med kommunen och andra aktörer axla ansvaret för cityutveckling och hållbar stadsutveckling.

Vi har varit verksamma här i Linköping sedan 1960-talet. Mycket har naturligtvis hänt sedan dess men en sak har inte förändrats, utan snarare befästs. Det är vår tydliga målsättning att långsiktigt bidra till stadens utveckling.

Det säger Christian Claesson, regionchef Öst med ansvar för Lundbergs fastighetsbestånd i Jönköping, Norrköping och Linköping.

Bolaget med säte i Norrköping är i dag en av Sveriges största privata fastighetsägare med centralt belägna bostäder, kontors- och butikslokaler på strategiska orter. Dit hör definitivt Linköping, betonar Christian Claesson.

– Vi tror verkligen på Linköping. Här finns en framåtanda och stark vilja att fortsätta växa. Så det är självklart att vi vill vara med och bidra till utvecklingen av staden.

Lundbergs befintliga innehav är omfattande med ett stort antal fastigheter i stadskärnan. Bland andra välkända Gränden, Åhlénshuset och Gyllen, dessutom nya kontorshuset på Ågatan 7. Det handlar totalt om 70000 kvadratmeter, varav 25000 kontor, 25000 handel samt 13000 hyresrätter. Det övriga är lager och garageytor.

– Men vi slår oss absolut inte till ro med det. Vi vill som en närvarande och engagerad fastighetsägare fortsätta växa på alla marknadsområden, både med kommersiella fastigheter och med bostäder. Vår speciella nisch är att med ett samlat bestånd ge vårt bidrag till en levande och energirik stadskärna, förklarar Christian Claesson.

Ett projekt som definitivt kommer att stärka stadskärnan är kvarteret Konsuln vid Stångån, en kontorsbyggnad på 14000 kvadratmeter alldeles intill Scandic Hotel. I projektet ligger även en fastighet med 40 hyresrättslägenheter. Ambitionen är att projektet ska starta vid årsskiftet med beräknad inflyttning tre år senare.

– Placeringen är strategisk med det stadsnära läget och bra kommunikationer. Här vill vi bygga framtidens kontor och jobbar mycket med kundupplevelsen och hur behoven för framtidens kontor ser ut. Den generella trenden är önskemålet om att ha sin arbetsplats citynära med stadens hela utbud inpå knuten. Det kommer vi definitivt att kunna erbjuda här, utöver det vackra läget vid Stångån förstås, säger Christian Claesson.

Goda kommunikationer står också högt på alla företags önskelistor. Det som Lundbergs här kommer att erbjuda kan knappast bli bättre. Hit tar man sig snabbt och enkelt med både cykel, bil, buss och tåg. I områdets absoluta närhet kommer dessutom Ostlänken så småningom att landa.

– Vi vill skapa en levande mötesplats för näringslivet i Linköping, något som vi anser saknas. Det första besökaren kommer mötas av är ett välkomnande och inspirerande entréplan med gemensamma ytor, en lobbydel och en restaurang öppen för allmänheten med uteservering mot Stångån. Från våning ett och uppåt blir det moderna, ljusa och flexibla kontors­ytor, totalt 10 våningar.

– Vi jobbar mycket med den exteriöra fasaden då vi vill att projektet ska bli en profilbyggnad i Linköping där vi även kan erbjuda grönskande takterrasser, varav två mot Stång­ån. Här är jag övertygad om att många kommer att njuta av sin lunch eller kunna nyttja som arbetsplats vid soliga dagar.

Christian Claesson lyfter speciellt upp den ekologiskt hållbara aspekten på stadsbyggande, även den sociala sidan som finns med som en självklar del i kvarteret Konsuln. Det handlar om en rad mervärden för att skapa samhörighet, gemenskap som ger bra förutsättningar för bolagen och dess medarbetare att prestera. Allt från den redan nämnda välkomnande entrén till ytor för frukostmöten, seminarier och föreläsningar.

Lundbergs andra stora nybyggnadsprojekt i Linköping är redan i full gång, nämligen Elitseglaren i Södra Ekskällan. Med närhet till det mesta, både stadsliv och naturen, ska ett nytt bostadsområde växa fram med totalt 374 hyreslägenheter. Det blir fyra kvarter med lägenheter samt även sex radhuslägenheter, 1 till 5 rum och kök, mellan 35 och 115 kvm.

– Som i allt vi bygger är det långsiktigt ägande med ansvar för både drift och förvaltning som gäller, avslutar Christian Claesson.

Vill du flytta till Elitseglaren?
Vi öppnar intresseanmälan hösten 2018.