Denna artikel är en annons

Ebbepark - bästa läget för en smartare livsstil

I Ebbepark ska det finnas gott om förutsättningar att träffas. Mysiga caféer och restauranger, en park och en träningsanläggning till exempel.

Där Wahlbecks Fabriker 1913 etablerade en framgångsrik verksamhet tar nu Ebbepark fasta på kulturarvet från förr. Det innebär en fördubbling av verksamhetslokaler som nu integreras med 700 nya bostäder – visionen är att skapa en modig, omtänksam och smart del av staden.

Nu är vi i gång och bygger, det känns fantastiskt inspirerande. Nu kan vi äntligen börja förverkliga de visioner vi har för området, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

Det handlar om att tillsammans med Stångåstaden skapa en ny typ av stadsdel där företag och boende förenas i en levande innerstadsmiljö. En välkomnande och trivsam mötesplats för alla Linköpingsbor. Här kommer inom några år restauranger, caféer och service av olika slag, att tillsammans med ett gym, en multisporthall och olika kulturarenor, göra att hela Ebbepark sjuder av liv och rörelse.

Här finns redan i dag en vårdcentral och ett djursjukhus. Dessutom ett 60-tal verksamheter, även inslag av forskning. Här finns grunden till den dynamiska tillväxtmiljö för kreativa affärsidéer, innovationer och nyföretagande som visionen talar om.

Först ut är ett nytt kvarter med verksamhetslokaler. Bygget är redan i full gång och kommer att stå färdigt 2020. De första bostäderna planeras att  påbörjas till hösten med preliminär inflyttning hösten 2020.

– Ebbepark är vårt  just nu största projekt och ett unikt tillfälle att skapa fler bostäder i ett mycket attraktivt läge i staden. Det mesta man behöver för att leva sina liv kommer att finnas i stadsdelen och i dess närhet, säger Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist.

Det som framför allt talar för Ebbepark är det strategiska läget, mitt emellan city och universitetet. Här kan man verkligen tala om ”nära till allt”, även till Vallaskogen.

– Ebbepark är ett område där vi kommer att prova många nya saker. Vi har flera spännande koncept som vi nu ser fram emot att genomföra, säger Johan Kristiansson.

Att som här i Ebbepark, kunna integrera bostäder och verksamheter, öppnar upp för ett antal smarta lösningar inom miljö och hållbarhet. Det handlar om allt från att dela på resurser som parkering, verktyg och lokaler, integrerade energisystemlösningar, gemensamma digitala plattformar och kretsloppstänkande.

Johan Kristiansson och Fredrik Törnqvist tvekar inte ett ögonblick om ambitionen att Ebbepark ska bli en modell för framtidens innerstäder.